Dementie is ingrijpend voor de betrokkene, maar ook voor partners en anderen. Hoe ga je om met het proces, je veranderende rol en het steeds een beetje afscheid nemen van wat zo vertrouwd was?.

In het Alzheimer Café op donderdag 13 juni komt Atie van Lieshoud, de schrijfster van het boek “Dat dingetje waar jij van houdt”. Zij vertelt over haar persoonlijke ervaringen met de wereld van de dementie. Ze gaat in op wat het betekent om niet alleen je man, maar ook de hele relatie te zien veranderen. Meer nog dan de weergave van het proces is het een verslag van een liefde die zich ‘voegt’ naar de veranderingen, een poging om hoe dan ook steeds te omarmen wat er nog wél is en huwelijk en relatie inhoud te blijven geven. Dat er op een ander niveau en op een andere manier een waardevolle relatie kan bestaan, waarin beide partners/partijen, ondanks alles, hun menselijke waardigheid behouden.

Atie heeft ervaren hoe het is om met verdriet, afscheid en zorg te leven. Zij vertelt dat het niet over hoeft te zijn als je dierbare in het verpleeghuis komt, met alles wat daarbij komt kijken. We weten allemaal hoe afschuwelijk en verdrietig de ziekte is, maar zij vertelt juist over die andere positieve kant.

Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

De livemuziek wordt deze avond verzorgd door de Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl