Goede zorg staat of valt bij de beschikbaarheid van deskundige medewerkers. Iedere zorgorganisatie wil die beschikbaarheid graag waarborgen, zeker ook waar het gaat om de inzet van zzp’ers. Daarom starten Zorgcentrum Roomburgh, WIJdezorg, Alrijne Zorggroep, Libertas Leiden en Groot Hoogwaak een gezamenlijke zzp-pool. In deze pool, VerZorgt, bundelen de vijf organisaties hun krachten voor het werven, inzetten en ondersteunen van zzp’ers.

VerZorgt biedt de nodige voordelen voor alle betrokken partijen. Zzp’ers zijn minder tijd kwijt aan acquisitie en kunnen in de eigen regio eenvoudig bij meerdere opdrachtgevers aan de slag.  Zorgorganisaties vinden snel de juiste zzp’er voor de juiste plek, omdat VerZorgt goed inzicht geeft in de kwaliteiten en de beschikbaarheid van de aangesloten zzp’ers.

Cliënten en bewoners zien minder wisselende gezichten. Dankzij VerZorgt krijgen zij vaker dezelfde zzp’er over de vloer.

Online platform

Momenteel ontwikkelen de vijf zorgorganisaties een online platform, waar vraag en aanbod elkaar straks gemakkelijk kunnen vinden. Een recruiter en een administratief medewerker gaan aan de slag om de gezamenlijke pool op te bouwen en te ondersteunen. De vacatures voor deze twee functies komen volgende week online.