Sinds vandaag mogen wij helemaal geen bezoekers meer toelaten in Roomburgh. Dit ter bescherming  van de meest  kwetsbaren. Wij waren hier niet zover vanaf, maar er is toch nog een aantal aanvullende maatregelen getroffen.

De reden van deze maatregelen is om zoveel mogelijk te voorkomen dat u in aanraking komt met mensen die besmet zijn met het Corona virus. Aangezien dit vaak niet te zien is vermijden wij elk contact dat niet gecontroleerd kan worden.

Het beleidsteam is vanochtend weer bij elkaar geweest, deels via video bellen. Wij hebben besproken wat het betekent dat wij nu helemaal gesloten zijn voor bezoek.

  • De maatregelen gelden voor zowel Roomburgh Zorgcentrum als voor de aanleunflat. Het gaat immers om het beschermen van de kwetsbaren;
  • Bezoekers worden geweerd, maar omgekeerd kan men ook niet naar buiten omdat wij niet kunnen controleren met wie er dan contact is. In de gevallen dat het beter is om af en toe naar buiten te gaan, dan zal dit onder begeleiding zijn van de zorg;
  • Rokers kunnen wel naar buiten, maar blijven op het terrein;
  • Voor de boodschappen is een boodschappenservice opgezet. De bewoners hebben hierover een brief gekregen;
  • Voor de was/post geldt dat deze kan worden gebracht en gehaald via de receptie. De zorg zal dan naar beneden komen om het af te geven of te ontvangen;
  • Voor contact is de mogelijkheid van video bellen beschikbaar. U kunt bellen via de zorg om dit contact tot stand te brengen;
  • Hiermee wordt het gebied rond de receptie enigszins een risico gebied. Wij zullen hier extra alert zijn en zorgen dat het regelmatig wordt gereinigd.
  • Externe (para)medici worden alleen toegelaten als dit echt noodzakelijk is;
  • Met het Corona zorgteam zijn allerlei details doorgenomen, zodat zij hun werk goed kunnen doen, als het zover is;
  • Er wordt zoveel mogelijk beschermingsmateriaal ingekocht om voorbereid te zijn en er is samenwerking in de regio.

Wij zijn met het beleidsteam constant bezig om te proberen eventuele situaties voor te zijn en ons daarop voor te bereiden.

Ik neem aan dat u nog veel meer vragen heeft. U kunt deze vragen sturen aan Evelien de Raad,  ederaad@roomburgh.nl zij bundelt de vragen en zorgt voor de beantwoording, via mail.

Tot slot wij hebben al heel veel bloemen, mooie kaarten en knutsel werkjes gekregen van mensen van buiten Roomburgh. Dit is echt hart verwarmend voor zowel onze bewoners als onze medewerkers.

Wij zullen alles op alles zetten om het voor uw familie toch zo fijn mogelijk te houden.

Dank voor uw medewerking en begrip.

Met vriendelijke groet,

Bert Buirma

Bestuurder Roomburgh