Roomburgh verleent overledenen zorg. U kunt al uw wensen bespreken met onze specialist overledenen zorg, mevrouw Donna Whitehouse (tel. 06 11 78 42 78) .

Veel mensen denken dat de overledenen zorg in ons land geheel in handen is van de uitvaartondernemer. Dit beeld is niet juist! Het onderdeel “de laatste zorg (het afleggen) van de overledene” wordt voor een groot deel gedaan door medewerkers in de zorgsector, overledenen verzorgers en mortuarium-beheerders.

Deze dienst is inclusief het opbaren op bed in de kamer of in de mortuariumruimte, verzorging en het kleden.

De uitvaartondernemer komt, in het geval Roomburgh de laatste zorg biedt, pas ten tonele op het moment dat de laatste zorg aan de overledene is gegeven. Het geven van de laatste zorg is voor veel professionals een belangrijke en mooie daad bij een overlijden van de bewoner waar langere tijd voor is gezorgd.

Voor Roomburgh zijn de belangrijkste doelstellingen van overledenen zorg:

  • Op een respectvolle manier de overledene de laatste zorg te geven, volgens de visie van de nabestaanden (overledene) en de mogelijkheden van Roomburgh.
  • Alles in het werk te stellen om de nabestaanden een voorspoedige start te geven van het rouwproces.

Opbaren eigen kamer

Indien gewenst, kan de naaste op bed of in een kist in de kamer worden opgebaard, zodat afscheid kan worden genomen in de vertrouwde omgeving van de kamer van uw naaste. De verzorging zal aanwezig zijn op de afdeling voor eventuele ondersteuning. Het tarief voor het opbaren is inclusief de bedkoeling.

Gebruik mortuarium

Roomburgh beschikt over een eigen mortuarium, waarin uw naaste kan worden opgebaard. Hierdoor kan u in de vertrouwde omgeving van ons huis afscheid nemen van uw dierbare. Voor bezoek aan het mortuarium moet er wel altijd een afspraak gemaakt worden met Donna of Wilma.

Een artikel over de overledenzorg bij Roomburgh in de wijkkrant, leest u hier.