Roomburgh als leerbedrijf

R.K. Zorgcentrum Roomburgh is een officieel erkend leerbedrijf en besteedt aandacht aan opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers.

BBL-opleidingen, leren en werken

Leer je graag vanuit de praktijk, word je blij van het zorgen voor mensen en heb je veel inlevingsvermogen? Dan is een BBL-opleiding in de zorg iets wat bij je past. Je volgt dan een opleiding waarbij je al werkend leerervaringen opdoet.

In Zorgcentrum Roomburgh vinden wij leren en ontwikkelen heel belangrijk. Wij hebben leerwerkplekken voor 3 BBL-zorgopleidingen:

 • Verzorgende IG/MZ
 • Verpleegkundige niveau 4
 • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Als je een BBL-opleiding volgt heb je een leerarbeidsovereenkomst. Dit houdt in dat je leren en werk combineert. Je gaat 1 dag in de week naar een ROC om de theorie te volgen en je werkt 3 dagen in de praktijk waardoor je veel praktijkervaring op kan doen. In de praktijk word je begeleid door ervaren werkbegeleiders en werk je aan praktijkopdrachten en je persoonlijke opleidingsplan. Je wisselt ieder jaar van afdeling en specialisme, zodat je aan het eind van je opleiding allround opgeleid bent en werkervaring hebt op verschillende plekken binnen de ouderenzorg.

Op al onze afdeling somatiek is er een leerwerkafdeling. Op zo’n afdeling verzorg je samen met collega BBL-studenten de totale zorg en kun je het coördineren van zorg, samenwerken en kwaliteitsverbeteringen opzetten optimaal leren.

De opleidingen starten 2 keer per jaar in augustus en (bij voldoende aanmeldingen) in februari.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Krista Vliegenthart, opleidingscoördinator. Telefoon: 071-5892200 of via de mail: kvliegenthart@roomburgh.nl

Wil je graag in aanmerking komen voor een BBL-opleidingsplaats? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar Krista Vliegenthart, opleidingscoördinator, e-mail: kvliegenthart@roomburgh.nl

Stageplaatsen (BOL-opleidingen)

Ieder jaar hebben wij leerzame en leuke stageplaatsen beschikbaar voor verschillende opleidingen.

Onze ervaren werkbegeleiders staan klaar om jou te begeleiden naar de baan waarmee jouw toekomst in de zorg start. Wij doen dit met persoonlijke aandacht voor jouw leerproces.

Als student ben je boventallig op de vaste bezetting. Dit betekent dat je niet in de bezetting mee telt. Dit geeft je de tijd om alles goed te leren en veel vragen te stellen. Natuurlijk zal je ook zelfstandig werkzaamheden uitvoeren, zodat je aan het eind van je stage bent opgeleid tot zelfstandige zorgprofessional.

Wij hebben (SBB-erkende) stageplaatsen voor de volgende opleidingen:

 • opleiding Verzorgende IG/MZ
 • verpleegkundige niveau 4
 • helpende en dienstverlening
 • persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
 • medewerker facilitaire dienstverlening
 • facilitair leidinggevende

Wij hebben ook stageplaatsen voor de volgende opleidingen:

 • HBO Verpleegkunde
 • AKA opleiding en entree-opleiding
 • VMBO stages

Als je voor een zorgopleiding meer dan 144 uur stage loopt, krijg je een stagevergoeding conform de regeling in de CAO VVT.

Heb je zin om stage te lopen in Zorgcentrum Roomburgh? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator via telefoonnummer: 071-5892200 of stuur een mail naar kvliegenthart@roomburgh.nl

 

Onderstaande video schetst een beeld van het werken bij Roomburgh. 

Je bent van harte welkom!

R

Je hebt hebt een hart voor de zorg

R

Je krijgt goede begeleiding

R

Je brengt de theorie in de praktijk

R

Je doet veel ervaring op

R

Je werkt aan je ontwikkeling met het halen van je diploma als einddoel

Meer weten?

Wil je meer weten over werken en leren bij zorgcentrum Roomburgh, neem dan contact op met de opleidingscoördinator. (kvliegenthart@roomburgh.nl)