Dagbesteding ‘De Waterkant’

Een tweede thuis voor ouderen in Leiden

Voor wie is de dagbesteding?

De Waterkant biedt dagbesteding aan kwetsbare ouderen in Leiden en is in het bijzonder bedoeld voor ouderen, die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar het wel fijn vinden om in een veilige en sociale omgeving met anderen onder leiding van een activiteitenbegeleider de krant te lezen, een wandeling te maken, te koken of bakken, iets creatiefs te doen, of gewoon wat naar muziek te luitsteren. Kortom een prettige dagbesteding.

De dagbesteding vindt plaats in een warme, huiselijke omgeving waar plaats is voor maximaal 14 cliënten. Dit betekent dat iedere bezoeker alle aandacht en zorg krijgt die nodig is.

De dagbesteding wordt betaald door de gemeente Leiden in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Om te kunnen deelnemen heeft u een geldige indicatie nodig van het Sociaal Wijkteam.

U bent op doordeweekse dagen van 10:00-15:00 uur welkom bij onze dagbesteding. Wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen, maar u mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen. Onze dagbesteding heeft momenteel geen wachtlijst!

 

Hoe ziet een dag eruit?

Tussen 9:30 en 10:00 uur wordt u opgehaald. Om 10.00 uur start de dag gezamenlijk en nemen we de krant door on­der het genot van een kopje koffie. Vervolgens zijn er verschillende activiteiten mogelijk, op uw wensen aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld een bord­spel spelen, handwerken, teke­nen/schilderen of bewegen.

Tussen de middag kunt u genieten van een versbereide warme maal­tijd. We houden uiteraard rekening met uw smaak en dieetwensen. Vindt u het leuk om samen bood­schappen te doen en te helpen ko­ken? Dan is dat mogelijk! Na de maaltijd bent u in de gelegenheid om een activiteit te doen of even rust te nemen als u dit wenst. Om 15:00 uur vertrekken onze eigen bussen weer om u thuis te brengen, maar u mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid vertrekken.

Heeft u of vragen of wilt u een keer komen kijken?  Neem dan contact op met Leo Cremers, 071 – 589 2200 of wijkcoordinator@roomburgh.nl

Ondersteuning door een klein vast team,
altijd een vertrouwd gezicht!

“Ik kom nu een aantal maanden naar de dagbesteding en ik heb het erg naar mijn zin. Iedereen is zo aardig en lief voor elkaar en ik kan het met iedereen goed vinden. Met sommige activiteiten kan ik helaas niet zo goed meer meedoen, maar ik ben er echt even uit zo’n dag.”

Een deelnemer

Aanmelden

Voor deelname aan de dagbesteding is een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Elke gemeente heeft zijn eigen sociale wijkteam(s) waar u terecht kunt met vragen over de Wmo en waar u een Wmo-indicatie kunt aanvragen. Beschikt u al over een indicatie? Dan kunt u snel starten. Heeft u nog geen indicatie, neemt u dan contact op met het sociale wijkteam van uw gemeente:

Gemeente Leiden: in Leiden zijn 7 Sociale Wijkteams verdeeld over de stad. Klik hier voor de contactgegevens.

Gemeente Leiderdorp: u kunt terecht bij Incluzio Leiderdorp. Klik hier voor de contactgegevens.

Heeft u een wlz-indicatie? Ook dan kunt u deelnemen aan de dagbesteding.

Meer ondersteuning nodig? Roomburgh biedt ook maaltijdservice, thuiszorg en individuele begeleiding.

Contact

Wilt u een keer vrijblijvend bij ons langskomen om te kijken of de dagbesteding bij u of uw naaste past? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Leo Cremers via 071 589 2200 of via de mail: wijkcoordinator@roomburgh.nl

Heeft u nog vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen te werken met u om een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.