Dagbesteding ‘De Waterkant’

Een verrijking voor de wijkbewoners.

Wordt u eenzamer en vindt u het niet meer prettig om alleen thuis te zijn? Wilt u anderen ontmoeten en een fijne invul­ling geven aan uw dag?

Roomburgh kan u daarbij helpen. Dagbesteding ‘De Waterkant’ is onze kleinschalige ontmoetingsplek voor senioren waar u op een gezellige, veilige en zinvolle ma­nier uw dag kunt vormgeven. Zelfstandig waar het kan en met ondersteuning waar dat nodig is. Uw wensen staan centraal.

U bent op doordeweekse dagen van 10:00-15:00 uur welkom bij onze dagbesteding. Wij kunnen u ophalen en weer thuis brengen, maar u mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen. Onze dagbesteding heeft momenteel geen wachtlijst!

Dagprogramma

Om 10.00 uur start de dag gezamenlijk en nemen we de krant door on­der het genot van een kopje koffie. Vervolgens zijn er verschillende activiteiten mogelijk, op uw wensen aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld een bord­spel spelen, handwerken, teke­nen/schilderen of bewegen.

Tussen de middag kunt u genieten van een versbereide warme maal­tijd. We houden uiteraard rekening met uw smaak en dieetwensen. Vindt u het leuk om samen bood­schappen te doen en te helpen ko­ken? Dan is dat uiteraard mogelijk! Na de maaltijd bent u in de gelegenheid om een activiteit te doen of even rust te nemen als u dit wenst. Om 15:00 uur vertrekken onze eigen bussen weer om u veilig thuis te brengen, maar u mag natuurlijk ook op eigen gelegenheid vertrekken.

Ondersteuning door een klein vast team,
altijd een vertrouwd gezicht!

Contact

Hof van Roomburgh 46
2314 ZC Leiden
071 589 2200
info@roomburgh.nl

“Ik kom nu een aantal maanden naar de dagbesteding en ik heb het erg naar mijn zin. Iedereen is zo aardig en lief voor elkaar en ik kan het met iedereen goed vinden. Met sommige activiteiten kan ik helaas niet zo goed meer meedoen, maar ik ben er echt even uit zo’n dag.”

Een deelnemer

Aanmelden

Voor deelname aan de dagbesteding is een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Elke gemeente heeft zijn eigen sociale wijkteam(s) waar u terecht kunt met vragen over de Wmo en waar u een Wmo-indicatie kunt aanvragen. Beschikt u al over een indicatie? Dan kunt u snel starten. Heeft u nog geen indicatie, neemt u dan contact op met het sociale wijkteam van uw gemeente:

Gemeente Leiden: in Leiden zijn 7 Sociale Wijkteams verdeeld over de stad. Klik hier voor de contactgegevens.

Gemeente Leiderdorp: u kunt terecht bij Incluzio Leiderdorp. Klik hier voor de contactgegevens.

Heeft u een wlz-indicatie? Ook dan kunt u deelnemen aan de dagbesteding.

Meer ondersteuning nodig? Roomburgh biedt ook maaltijdservice, thuiszorg en individuele begeleiding.

Contact

Wilt u een keer vrijblijvend bij ons langskomen om te kijken of de dagbesteding bij u of uw naaste past? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Leo Cremers via 071 589 2200 of via de mail: wijkcoordinator@roomburgh.nl

Heeft u nog vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen te werken met u om een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.