Overledenenzorg

Roomburgh verleent ook overledenenzorg. Veel mensen denken dat dit in ons land geheel in handen is van de uitvaartondernemer, maar de laatste zorg (het afleggen en opbaren) van de overledene kan ook gedaan worden door medewerkers in de zorgsector. In Roomburgh zijn twee vaste medewerksters, die zich naast hun werk op de afdeling, hebben gespecialiseerd in de overledenenzorg. Donna Whitehouse en Wilma van der Horst zijn 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar: 06 – 11 78 42 78. U kunt al uw wensen omtrent de uitvaart met hen bespreken.

Het geven van de laatste zorg is voor veel professionals een belangrijke en mooie daad bij het overlijden van een bewoner waar langere tijd voor is gezorgd. Deze dienst is inclusief de verzorging en het kleden, het opbaren op bed in de kamer of in het mortuarium van Roomburgh.

Voor Roomburgh zijn de belangrijkste doelstellingen van overledenenzorg:

  • Op een respectvolle manier de overledene de laatste zorg te geven, volgens de visie van de nabestaanden (overledene) en de mogelijkheden van Roomburgh.
  • Alles in het werk te stellen om de nabestaanden een voorspoedige start te geven van het rouwproces.

Opbaren eigen kamer

Indien gewenst, kan deoverledene op bed of in een kist in de kamer worden opgebaard, zodat afscheid kan worden genomen in de vertrouwde omgeving van de kamer van uw naaste. De verzorging zal aanwezig zijn op de afdeling voor eventuele ondersteuning. Het tarief voor het opbaren is inclusief de bedkoeling.

Gebruik mortuarium

Roomburgh beschikt over een eigen mortuarium, waarin uw naaste kan worden opgebaard. Hierdoor kan u in de vertrouwde omgeving van ons huis afscheid nemen van uw dierbare. Voor bezoek aan het mortuarium moet er wel altijd een afspraak gemaakt worden met Donna of Wilma.