Vanwege het coronavirus waren de Alzheimer Cafés afgelast. Gelukkig heeft Alzheimer Nederland een project gestart om het Alzheimer Café in digitale vorm bij u thuis te brengen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest organiseert in april, mei en juni digitale bijeenkomsten. We hopen dat we vanaf september het Alzheimer Café op de vertrouwde wijze kunnen organiseren en we u weer mogen begroeten in persoon.
Tot die tijd komen wij digitaal bij u op bezoek.

Het concept is zoals u gewend bent: kroegbaas Martine Heruer gaat in gesprek met een gast, er is live muziek van The Netz en u krijgt de mogelijkheid uw vragen te stellen.
Doet u mee?

De uitzending van ons digitale café is te bekijken door op de titel te klikken en u op te geven. Of u kunt een e-mail zenden naar contact@alzcafeleiden.nl, dan zenden wij u de registratielink toe. Ook delen we de link elke maand via social media.

Het eerstvolgende Alzheimer Café is op Donderdag 8 april 19:00 uur.

Dementie in tijden van Corona

Met de komst van Corona staat het leven van iedereen op zijn kop. Tot de meeste mensen in uw omgeving ingeënt zijn, moeten we afstand houden, groepen vermijden, mondkapjes dragen en ons houden aan regels die de overheid ons oplegt. Alles met het doel om met elkaar Corona onder controle te krijgen. We hebben daar allemaal moeite mee, zeker nu deze tijd al langer duurt. We voelen ons beperkt in onze vrijheid en mogelijkheden. We snappen waarom en weten ook dat het ertoe zal leiden dat het in de toekomst niet meer nodig is. Maar wat nu als je dat overzicht niet goed hebt, dat je niet meer je dierbaren herkent achter zo’n mondkapje, als je gewend bent iemand aan te raken en je nu niet mag knuffelen?
Corona in combinatie met dementie is dubbel ingewikkeld. Voor de mensen met dementie zelf, maar zeker ook voor mantelzorgers die – door de beperkingen op de dagbestedingen – meer belast worden. Hoe houd je het vol en wat kun je doen? Casemanager Mirjam Soonius vertelt wat mogelijk is en adviseert hoe om te gaan met onmogelijkheden.