Vrijwilliger bij Roomburgh

Vrijwilligers zijn een wezenlijk onderdeel van onze organisatie.

Op dit moment zoeken wij:

  • vrijwilliger/stagiair met een passie voor koken;
  • enthousiaste gastvrouw of gastheer;
  • maaltijdmaatje;
  • wandelvrijwilliger;
  • bezoekvrijwilliger;
  • creatieve vrijwilliger;
  • vrijwilliger bij de dagbesteding van Roomburgh;
  • vrijwilliger duo- en rolstoelfiets;
  • coördinator rolstoelfiets.

Vrijwilligers zijn zeer welkom

Zorgcentrum Roomburgh zet zich sterk in voor het welzijn van haar bewoners en cliënten. Voor deze dienstverlening zijn naast de vaste medewerkers ook vrijwilligers van groot belang. Dagelijks zetten vrijwilligers in Roomburgh zich in om het de cliënten naar hun zin te maken en te ondersteunen. Roomburgh is dan ook trots op haar vrijwilligers!

Er zijn vrijwilligers die zich inzetten bij het organiseren van activiteiten in huis of daarbuiten, zoals wandelen of het maken van leuke uitstapjes. Kortom, een bont gezelschap van vrijwilligers van allerlei leeftijden.

Heeft u interesse om vrijwilligerswerk te doen en een steentje bij te dragen aan de zorgverlening binnen Roomburgh? Kom eens langs voor een kopje koffie met de vrijwilligerscoördinator Marion Zirkzee. Zij ontvangt u met open armen! Of stuur een e-mail: mzirkzee@roomburgh.nl

“Het gaat er niet om hoeveel je doet, maar met hoeveel liefde je het doet.”

Moeder Theresa

Voorbeelden van vrijwilligerswerk

Activiteitenbegeleider

Als activiteitenbegeleider help je bij de activiteiten in huis (optredens, bingo, film- en knutselmiddag e.d.) en buitenshuis (bijv. uitstapjes georganiseerd door ons Reisbureau naar de Keukenhof, boottochten enz.). Denk hierbij aan het begeleiden van bewoners naar de lounge en weer terug naar hun appartement, drankjes uitdelen, opruimen van de lounge na afloop van een activiteit enz.

Ondersteuner Kleinschalig wonen

Als ondersteuner bij Kleinschalig Wonen help je op een huiskamer met 6 of 8 dementerende ouderen. Je helpt bij het klaarmaken van het ontbijt en de koffie en ‘s middags help je mee met de bereiding van een verse en gezonde warme maaltijd voor onze bewoners. Naast deze gezamenlijke eetmomenten is er ruimte voor activiteiten aangepast op de doelgroep. Denk hierbij aan voorlezen (krant, tijdschrift, boek), bordspellen, sjoelen, kaarten, schilderen, zingen, wandelen, bij mooi weer een hapje en drankje op ons terras enz.

Wilt u meer lezen over Kleinschalig Wonen (dementiezorg)? Lees hier meer.

Ondersteuner Dagbesteding

..

Ondersteuner Wandelclub

Veel van onze bewoners gaan heel graag naar buiten voor een wandeling. Hierbij hebben zij ondersteuning nodig. Daarom zoekt Roomburgh ondersteuners voor de wandelclub. Op maandag van 10:00 tot 12:00 gaat de wandelclub op pad met onze bewoners. Na de wandeling is er voor de vrijwilligers mogelijkheid een lekker kopje koffie te drinken in ons restaurant.

Wilt u als vrijwilliger op andere dagen wandelen met een bewoner(s)? Dat kan natuurlijk ook.

Ondersteuner Technische dienst
Ondersteuner Kapel
Maatje

Meer weten?

Kom eens langs voor een kopje koffie met de vrijwilligerscoördinator Marion Zirkzee. (mzirkzee@roomburgh.nl)