Op dit moment zoeken wij:

 • vrijwilliger/stagiair met een passie voor koken;
 • vrijwilliger met groene vingers;
 • enthousiaste gastvrouw of gastheer;
 • enthousiaste chauffeur;
 • maaltijdmaatje;
 • wandelvrijwilliger;
 • bezoekvrijwilliger;
 • creatieve vrijwilliger;
 • vrijwilliger bij de dagbesteding van Roomburgh;
 • vrijwilliger duo- en rolstoelfiets;
 • coördinator rolstoelfiets;
 • ondersteuner bij de klassieke muziekmiddag (1x per maand).

Vrijwilligers zijn zeer welkom

Zorgcentrum Roomburgh zet zich sterk in voor het welzijn van haar bewoners en cliënten. Voor deze dienstverlening zijn naast de vaste medewerkers ook vrijwilligers van groot belang. Dagelijks zetten vrijwilligers in Roomburgh zich in om het de cliënten naar hun zin te maken en te ondersteunen. Roomburgh is dan ook trots op haar vrijwilligers!

Er zijn vrijwilligers die zich inzetten bij het organiseren van activiteiten in huis of daarbuiten, zoals wandelen of het reisburo dat allerlei leuke uitstapjes organiseert.

Maar ook mensen die hun jarenlange werkervaring benutten om technische klusjes binnen Roomburgh voor hun rekening te nemen, zijn zeer welkom en gewaardeerd. Kortom, een bont gezelschap van vrijwilligers van allerlei leeftijden.

Heeft u interesse om vrijwilligerswerk te doen en een steentje bij te dragen aan de zorgverlening binnen Roomburgh? Kom eens langs voor een kopje koffie met de vrijwilligerscoördinator Willeke Wieman. Zij ontvangt u met open armen! Of stuur een e-mail: wwieman@roomburgh.nl

“Het gaat er niet om hoeveel je doet, maar met hoeveel liefde je het doet.” (citaat van Moeder Teresa)

Voorbeelden van vrijwilligerswerk:

Als activiteitenbegeleider help je bij de activiteiten in huis (optredens, bingo, film- en knutselmiddag e.d.) en buitenshuis (bijv. uitstapjes georganiseerd door ons Reisbureau naar de Keukenhof, boottochten enz.). Denk hierbij aan het begeleiden van bewoners naar de lounge en weer terug naar hun appartement, drankjes uitdelen, opruimen van de lounge na afloop van een activiteit enz.

Als ondersteuner bij Kleinschalig Wonen help je op een huiskamer met 6 of 8 dementerende ouderen. Je helpt bij het klaarmaken van het ontbijt en de koffie en ‘s middags help je mee met de bereiding van een verse en gezonde warme maaltijd voor onze bewoners. Naast deze gezamenlijke eetmomenten is er ruimte voor activiteiten aangepast op de doelgroep. Denk hierbij aan voorlezen (krant, tijdschrift, boek), bordspellen, sjoelen, kaarten, schilderen, zingen, wandelen, bij mooi weer een hapje en drankje op ons terras enz.

Wilt u meer lezen over Kleinschalig Wonen (dementiezorg)? Lees hier  meer.

Veel van onze bewoners gaan heel graag naar buiten voor een wandeling. Hierbij hebben zij ondersteuning nodig. Daarom zoekt Roomburgh ondersteuners voor de wandelclub. Op maandag van 10.15 – 11.45 uur gaat de wandelclub op pad met rolstoelgebruikers en op woensdag van 10.15 – 10.30 uur gaan de bewoners met een rollator op pad voor een wandeling. Bij de rollatorwandeling drinkt men gezellig koffie bij basisschool Arcade.

Wilt u als vrijwilliger op andere dagen wandelen met een bewoner(s)? Dat kan natuurlijk ook.

Als chauffeur vervoer je dagbestedingsdeelnemers van en naar de dagbesteding, bezorg je maaltijden bij mensen in de wijk, en ga je mee met de verschillende uitjes. Je gebruikt de eigen bussen van Roomburgh waarmee je maximaal acht personen kan vervoeren. De bussen zijn voorzien van een rolstoellift.

Als chauffeur rijdt je voornamelijk in de regio Leiden, maar de verschillende uitjes kunnen je naar verschillende plekken in het land brengen.

Wat vragen wij:

 • Je bent sociaal en betrouwbaar;
 • Je bent tenminste 1 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs en je behaald de afgenomen rijvaardigheidtest;
 • Je bent minimaal 1 dag in de week beschikbaar. Wij zoeken vrijwilligers op maandag tot en met vrijdag op verschillende momenten, zowel ’s ochtends als ‘s middags.

Interesse?

Kom eens langs voor een kopje koffie met de vrijwilligerscoördinator Willeke Wieman.

wwieman@roomburgh.nl