Zorg aan huis in Leiden en omgeving

Persoonlijke thuiszorg van een klein team deskundige en betrokken medewerkers. Roomburgh staat voor u klaar.

Wilt u zelfstandig blijven wonen, in uw eigen huis de zorg en ondersteuning ontvangen die u nodig heeft? Dan is thuiszorg van Roomburgh een goede keuze.

Voor zorg aan huis bent u bij Roomburgh aan het juiste adres. Wij zijn door onze menselijke schaal sterk geworden in het bieden van kwaliteit en betrokkenheid bij uw zorgbehoeften.

Of uw zorgvraag nu licht of intensief, heel gewoon of juist complex, kortdurend of blijvend is, Roomburgh stelt alles in het werk om uw zelfstandigheid te behouden en te bevorderen door zorg aan huis te bieden.

Wij leveren de thuiszorg in de wijken Meerburg, Roomburgh en Waardeiland.

Thuiszorg

Op goede zorg moet u kunnen rekenen! Daarom staat er een kleinschalig team met professionele, gediplomeerde en betrokken verzorgenden voor u klaar. Zij zorgen ervoor dat snel en deskundig kan worden ingespeeld op veranderingen in uw zorgvraag. Ook nachtzorg kunnen wij zo nodig voor u regelen. In de meeste gevallen kan de zorg vrijwel direct gestart worden. Daarnaast ontvangt u altijd zorg op maat. Wilt u eens kennismaken en beoordelen of thuiszorg van Roomburgh een meerwaarde voor u kan hebben? Maak dan een afspraak met één van onze wijkverpleegkundigen.

Huishoudelijke ondersteuning

Worden de huishoudelijke taken voor u en uw mantelzorgers soms te veel? Stofzuigen, dweilen, uw bed verschonen… lukt het u niet zo goed meer? Ook dan kunnen wij u ondersteuning bieden. Via de gemeente (wet maatschappelijke ondersteuning) kunt u huishoudelijke ondersteuning aanvragen. Dit geldt overigens ook als u bij ons in een aanleunwoning woont.

Er komt dan iemand bij u langs van het sociaal wijkteam, en diegene bepaalt voor hoe veel uur per week u een indicatie krijgt. Alleen als u in het bezit bent van deze indicatie kunt u bij ons huishoudelijke ondersteuning aanvragen.

Dagbesteding

Als u behoefte heeft aan een gezellige, zinvolle dagbesteding, dan is dagbesteding ‘De Waterkant’ bij Roomburgh misschien iets voor u. Dagbesteding wordt geboden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via het sociaal wijkteam van uw gemeente kunt u een indicatie aanvragen. Voordat u dat doet, bent u van harte welkom om eerst een keer op proef te komen. Zo weet u zeker dat het bij u past. Klik hier voor meer informatie over dagbesteding ‘De Waterkant’.

Maaltijdvoorziening

Roomburgh beschikt over een eigen keuken waar men dagelijks verse, gezonde maaltijden bereid. U bent altijd van harte welkom in ons restaurant voor een (warme) maaltijd. Wilt u de maaltijd liever thuis ontvangen, dan kunnen wij deze op doordeweekse dagen bij u thuis bezorgen.

Case management

U heeft vragen over dementie of over een vermoeden van dementie voor u of uw naaste … Dan is het fijn om één aanspreekpunt te hebben. Iemand die mee kijkt naar wat u nodig heeft, dit zorgvuldig met u bespreekt en dat voor u regelt.

Zorg voor uw naasten organiseren is een ingewikkelde klus. Hoe vind u de weg in het doolhof van organisaties en regelingen? En hoe weet u voor welke zorg u in aanmerking komt?

Onze  casemanager kan deze rol voor u vervullen. U komt eerder in aanmerking voor hulp dan je denkt. De casemanager bezoekt u thuis en bekijkt welke problemen er zijn en welke zorg of ondersteuning nodig is.

 

Wat doet de casemanager?
De casemanager is onafhankelijk en kan u zonder kosten of indicatie van dienst zijn als u vragen heeft of problemen ervaart die met dementie te maken hebben. De casemanager is het vaste aanspeekpunt voor u en uw mantelzorgers. Zij geeft informatie, advies, begeleiding en voorlichting aan u en uw familie, vriend of buur.

Contact

Hof van Roomburgh 46
2314 ZC Leiden
071 589 2200
info@roomburgh.nl

Heeft u vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen met u een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.