Wonen met zorg

Naast permanent wonen is het ook mogelijk om tijdelijk in Roomburgh te wonen en gebruik te maken van alle voorzieningen.

Wonen in Roomburgh betekent goede zorg ontvangen die u nodig heef, respect voor uw zelfstandigheid en gezamenlijke activiteiten wanneer gewenst.

24 uur per dag zijn er verzorgenden aanwezig om u te ondersteunen bij uw dagelijkse leven. Gastvrijheid en betekenisvolheid staan hierbij hoog in ons vaandel.

In samenspraak met u en zoveel mogelijk met uw naasten wordt er in een aantal gesprekken vastgesteld wat de beste zorg voor u is. Aan de hand van deze gesprekken wordt er een zorgplan opgesteld. Hierdoor kunnen wij als Roomburgh er dus voor zorgen dat de zorg die u ontvangt op uw wensen zijn afgestemd

Alle bewoners van de afdelingen somatiek beschikken over een eigen appartement, voorzien van een eigen badkamer en kitchenette. De meeste appartementen hebben een aparte slaapkamer. Op de afdelingen somatiek zijn diverse typen appartementen. U kunt, indien gewenst, verschillende appartementen bekijken bij een rondleiding. U kunt hiervoor een afspraak maken met de zorgadviseur.

Om te kunnen wonen in ons zorgcentrum is een indicatie noodzakelijk, deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). De medewerkers van het CIZ bepalen welk zorgzwaartepakket (ZZP) op uw situatie van toepassing is.

 

De kernpunten voor het wonen op de afdeling somatiek zijn:

  • Veilige leefomgeving
  • Persoonlijke aandacht
  • Maatwerk rond elk individu
  • Belevingsgericht en veel comfort diensten in het gebouw
  • Huiselijk en sfeervol, met eigen privacy

Heeft u vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen met u een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.

Onze diensten bij een tijdelijk verblijf

Roomburgh beschikt  over enkele appartementen die beschikbaar zijn voor mensen die tijdelijk opgenomen dienen te worden in een zorgcentrum. Dit is als u om medische redenen tijdelijke zorg nodig heeft. Het zogenaamde eerstelijnsverblijf (ELV). We maken samen met u een (zorg)plan tot u weer naar uw eigen woning kunt.

Deze appartementen zijn éénkamer appartementen, een studio dus. Deze kamers beschikken over een privé badkamer en kitchenette.

U dient altijd een ELV-indicatie te hebben, deze indicatie is maximaal drie maanden geldig. Uw huisarts of de medisch specialist kan u bij ons aanmelden.