In een aanleunwoning van Roomburgh, woont u zelfstandig in een veilige omgeving met zorg en faciliteiten onder één dak.

Wij begrijpen dat u zolang mogelijk zelfstandig wilt blijven en tegelijkertijd nadenkt over de toekomst voor het geval er zorg nodig is.

Wij begrijpen dat u gesteld bent op uw privacy, maar tegelijkertijd ook wel gezellig met anderen een kopje koffie wilt drinken of wilt eten in ons restaurant.

Wij begrijpen dat u nadenkt over eventueel verhuizen, maar dat liever nog wat naar de toekomst schuift.

Wij nodigen u uit om eens een keer langs te komen om te kijken, hapje te eten, iets te drinken of een praatje, zonder dat daar gelijk een beslissing wordt verwacht.

De voordelen van een aanleunwoning op een rij:
  • Veilige omgeving;
  • Geen zorgen omtrent de zorg;
  • Zelfstandig appartement van alle gemakken voorzien;
  • Alle faciliteiten van Roomburgh dichtbij;
  • Prachtige omgeving in Leiden.
Wijkrestaurant Leiden Roomburgh

Heeft u vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen te werken met u om een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.

Onze diensten bij aanleunwoningen

De begane grond

De hoofdingang bevindt zich aan de kanaalzijde van het gebouw. Bij binnenkomst ziet u direct de receptie, die van 09.00 t/m 18.00 uur bemand is. Bij de receptie bevindt zich een zitje dat als wachtruimte gebruikt kan worden. Verder vindt u op de begane grond: het restaurant met twee terrassen, de keuken, het informatiepunt en de kapsalon.

Restaurant

Wanneer u niet zelf in uw appartement wilt of kunt koken, is er de mogelijkheid de warme maaltijd in het restaurant te nuttigen of te laten thuis bezorgen. Hiervoor dient u zich aan te melden. De maaltijd wordt rond 12.00 uur in de appartementen rondgebracht. U kunt ook meerdere maaltijden bestellen als bv. familieleden bij u op bezoek komt of u kunt met hen in het restaurant gaan eten.

In ons restaurant wordt vers gekookt door de vaste koks van Roomburgh. Er is keuze uit twee dagmenu’s en er zijn mogelijkheden om à la carte te bestellen. Roomburgh verstrekt dieetvoeding wanneer dit gebaseerd is op een advies van een arts of diëtist. De warme maaltijd wordt tussen 12.00 en 13.30 uur in het restaurant uitgeserveerd.

Op woensdagavond is het restaurant geopend van 18.00 – 20.00 uur. En iedere maandagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur is Resto VanHarte geopend in het restaurant. Voor beide avonden kunt zich opgeven bij de receptie.

Winkels

Op ongeveer 200 meter afstand van Roomburgh is een klein winkelcentrum gevestigd. Hier vindt u een slagerij, supermarkt en pizzeria.

Kapsalon

Op de begane grond van het zorgcentrum bevindt zich een kapsalon.

Bibliotheek

Roomburgh beschikt over een kleine bibliotheek. De aangeboden lectuur wordt regelmatig vernieuwd. Aan het lenen van de boeken zijn soms kosten verbonden. Openingstijden: woensdag 10.30 tot 12.00 uur in de lounge bij de leestafel.

Pastorale zorg
In de kapel van Roomburgh wordt dagelijks de rozenkrans gebeden en de Heilige Mis opgedragen. De kapel is altijd de hele dag open.

(Rolstoel)vervoer

Roomburgh heeft drie eigen bussen waarmee de (rolstoelafhankelijke) bewoners vervoerd kunnen worden. Deze bussen worden gebruikt voor gezamenlijk uitjes, maar kunnen, indien beschikbaar, ook op verzoek ingezet worden voor vervoer naar het ziekenhuis of incidenteel grotere afstanden voor bijvoorbeeld een familiebezoek.

Wassen en chemisch reinigen

In uw appartement is een wasmachine aansluiting aanwezig. U kunt uw was dus zelf blijven doen of uitbesteden aan Wasserij Gaverland.

Activiteiten
Regelmatig worden in het zorgcentrum activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Zorgcentrum Roomburgh, mantelzorgers, bewoners van de aanleunwoningen en bewoners uit de wijk. Zo zijn er spelavonden, concerten, toneelavonden en uitstapjes. Iedere woensdag is er open buffet, waarbij bewoners bijvoorbeeld klaverjassen. Iedere donderdag is er bingo. Ook zijn er ongeveer twee keer per maand optredens in onze lounge, waarbij iedereen van harte welkom is.

Meer informatie wat betreft het activiteitenaanbod voor de komende maand, vindt u in het “Maandblad Roomburgh”. Deze wordt gratis bij u bezorgd in uw brievenbus of op de site.

Ook als u niet deelneemt aan de activiteiten bent u van harte welkom in ons restaurant voor een kop koffie met iets lekkers. U ontmoet daar medebewoners of kunt heerlijk van het prachtige uitzicht genieten.

Vrijwilligers die hulp willen bieden bij een van deze activiteiten kunnen voor informatie terecht bij de wijkcoördinator.

Bewegen voor ouderen

In Roomburgh is er gelegenheid deel te nemen aan gymnastiek voor ouderen. De bewegingsactiviteiten zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de bewoners en zijn niet prestatiegericht.

Dagbesteding
Elke doordeweekse dag is er tussen 09.30 uur en 14.00 uur dagbesteding. Er wordt ’s ochtends koffie gedronken en er zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Voorbeelden van activiteiten zijn: gezamenlijk de krant lezen, spelletjes doen, schilderen, zitdansen, etc.. Voor deelname aan de dagbesteding is een indicatie nodig. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de wijkcoördinator.

Reisbureau

Er wordt door ons reisbureau regelmatig zeer diverse uitjes buitenshuis georganiseerd.  Deelname aan deze activiteiten is geheel vrijblijvend. Voor sommige uitjes wordt er een kleine bijdrage gevraagd.

Openbaar vervoer

Voor het zorgcentrum bevindt zich een bushalte. De aankomst- en vertrektijden kan de receptie voor u opzoeken.

Download onze brochures

In onze brochures vindt u een compleet overzicht van de diensten die wij leveren.

Bijlagen Size
Algemene info AANLEUNWONING 849 KB