Aanleunwoningen

Wonen in een zelfstandig appartement met zorg dichtbij. Roomburgh staat voor u klaar.

Zelfstandig wonen met zorg

Als u zelfstandig, in uw eigen appartement wilt wonen, maar ook nadenkt over uw toekomst waarin u (meer) zorg nodig heeft,  kunt u terecht bij Roomburgh.

Naast het zorgcentrum Roomburgh is er ook een aanleuncomplex, waar Roomburgh de zorg biedt. In totaal zijn hier zo’n 70  huurappartementen. De ontwikkeling in Nederland is dat de zorg zolang mogelijk thuis geboden moet worden. Niet alle huizen zijn daarvoor even geschikt. Vaak zijn de badkamers niet handig of is er geen ruimte voor bijvoorbeeld een tillift of rolstoel. De aanleunwoningen zijn gerenoveerd en juist heel goed geschikt gemaakt voor mensen die zorg nodig hebben. Aangezien er een groot tekort is aan dergelijke woningen, krijgen mensen die zorg nodig hebben voorrang bij de toewijzing van deze appartementen. Zo’n 20% van de appartementen is voor mensen die graag onderdeel uitmaken van de Roomburgh gemeenschap, maar die geen zorg nodig hebben.

In de aanleunwoningen woont u dus zelfstandig en met ondersteuning van (thuis)zorg in uw eigen appartement. Dit is mogelijk wanneer u een indicatie heeft voor thuiszorg van het CIZ (Centrum indicatiestelling Zorg) vanuit een Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT) of wanneer u wijkverpleging ontvangt.

Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de verschillende faciliteiten die Roomburgh te bieden heeft, met als grote voordeel: ‘’Alles onder één dak’’. Zo is er onder andere een restaurant/lounge, een kapsalon en een kapel, maar ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen.

Heeft u interesse in een aanleunwoning of wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze zorgadviseurs via zorgadviseur@roomburgh.nl of telefonisch via 071-589 22 00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van een aanleunwoning op een rij:

  • Veilige omgeving;
  • Geen zorgen omtrent de zorg;
  • Zelfstandig appartement van alle gemakken voorzien;
  • Alle faciliteiten van Roomburgh dichtbij;
  • Prachtige omgeving in Leiden.

Heeft u interesse?

Wij nodigen u uit om eens een keer langs te komen om te kijken, een hapje te eten, iets te drinken of een praatje te maken, zonder dat er gelijk een beslissing wordt verwacht.

Wilt u zich inschrijven voor een aanleunwoning? U kunt via het contactenformulier op deze site (of telefonisch via de receptie) een rondleiding aanvragen. Tijdens deze persoonlijke rondleiding worden al uw vragen beantwoord en kunt u zich desgewenst in laten schrijven.

Download onze brochure

In onze brochure vindt u een compleet overzicht van de diensten die wij leveren.