Dementiezorg

Ook mensen met dementie zijn van harte welkom in Zorgcentrum Roomburgh.

Psychogeriatrische zorg (PG)

In Roomburgh wonen alle bewoners met dementie – zowel beginnend als in een verder gevorderd stadium – op een afdeling met kleinschalig wonen.

De Kern van kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen is een vorm van beschermd wonen. Er wordt een gewoon huishouden gevoerd waarbij de bewoner de regie heeft over de inrichting van zijn dagelijkse leven. Een ander kenmerk van dit kleinschalig wonen is dat de medewerker onderdeel is van dit huishouden en samen met de bewoner een huishouden voert.

Door de kleinschaligheid wordt ondersteuning op menselijke maat geboden, waarbij de individuele bewoner zoveel mogelijk tot zijn recht kan komen en zich thuis kan voelen in de woning.

Daarom wordt er gesproken over bewoners en niet over cliënten.

Om de kleinschaligheid te waarborgen hanteren wij een woongroep grootte die in principe bestaat uit 6 of 8 bewoners. Iedere bewoner heeft de beschikking over een eigen eenpersoonskamer.

Zorg passend bij kleinschalig wonen:

Persoonlijke aandacht

Dagelijks verse en gezonde maaltijden

Veilige leefomgeving

Zorgupdates en contact met de zorg mogelijk via een elektronisch patiëntendossier

Doelgroepgerichte activiteiten

Heeft u vragen?

Ons team is dagelijks aanwezig om uw vragen te beantwoorden en samen met u een zorgplan op te stellen dat voor u geschikt is.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest

Het Alzheimer Café gaat digitaal

Vanwege het coronavirus waren de Alzheimer Cafés afgelast. Gelukkig heeft Alzheimer Nederland een project gestart om het Alzheimer Café in digitale vorm bij u thuis te brengen. Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest organiseert 8 april, 20 mei en 10 juni 2021 digitale bijeenkomsten. Bekijk hier het programma. We hopen dat we vanaf september het Alzheimer Café op de vertrouwde wijze kunnen organiseren en we u weer mogen begroeten in persoon. Tot die tijd komt het Alzheimer Café digitaal bij u op bezoek. Het concept is zoals u gewend bent: kroegbaas Martine Heruer gaat in gesprek met een gast, er is live muziek van The Netz en u krijgt de mogelijkheid uw vragen te stellen. Doet u mee?

De uitzending van het digitale café is te bekijken door een e-mail zenden naar contact@alzcafeleiden.nl. Ook wordt de link elke maand via social media gedeeld. Voor vragen van algemene aard verwijzen we u graag naar de websites dementie.nl, alzheimernederland.nl of de Alzheimertelefoon: 0800-5088.