Op vrijdag 11 juni sluit de COVID-opvang Avant Groenhoven officieel. Dinsdag 25 mei is de laatste cliënt ontslagen. In de COVID-opvang werkten zorgmedewerkers uit tien verschillende zorgorganisaties vanuit het samenwerkingsverband Avant*. Zeven maanden lang hebben zij de handen ineengeslagen en de opgenomen cliënten verzorgd. Alle medewerkers hebben hier met veel plezier gewerkt en hebben daarmee hun steentje bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19.

Tini Zitman (Projectmanager COVID-opvang Avant Groenhoven): “Deze intensieve samenwerking in de ouderenzorg werd als zeer krachtig ervaren. Alle bestuurders zijn erg dankbaar dat de medewerkers dit samen tot zo’n groot succes hebben gemaakt.”

In totaal hebben we zo’n 45 collega’s en een aantal zzp-ers uit de verschillende organisaties ingezet. Betty Haasnoot (teamleider van de COVID-opvang): “Gedurende deze zeven maanden hebben 169 mensen gebruik gemaakt van onze regionale opvang. De meeste mensen konden na de opname naar huis, sommige moesten verder herstellen in een revalidatie. Helaas zijn er ook mensen overleden.”

Deze opvang was voor mensen die vanwege COVID-19 niet thuis konden wonen, maar ook niet (meer) in het ziekenhuis verzorgd hoefden te worden. Bijvoorbeeld als ze uitbehandeld waren in het ziekenhuis of als ziekenhuiszorg helemaal niet nodig was.

*Avant

De COVID-opvang Avant Groenhoven in Leiden is een samenwerkingsverband van  de volgende VVT zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord:
Marente, Topaz, WIJdezorg, ActiVite, Alrijne Zorggroep, Libertas Leiden, DSV | verzorgd leven, Roomburgh, Groot Hoogwaak, HOZO. Meer informatie over de COVID-opvang Avant Groenhoven is te vinden op de websites van deze zorgorganisaties.