Roomburgh heeft een nieuwe kapel die op zaterdag 19 maart is geopend door de Bisschop van Rotterdam Monseigneur van den Hende.

Roomburgh is een Rooms Katholiek Verpleeghuis dat vorig jaar haar 55 jarig bestaan heeft gevierd. Vanaf de oprichting tot heden heeft Roomburgh de katholieke identiteit hoog in haar vaandel staan.

Behalve uitstekende zorg hoort daar natuurlijk ook bij de beschikbaarheid van kapel en een rector. Roomburgh had altijd een kapel, maar die ligt in feite in het souterrain van het gebouw. Er was al heel lang een wens om meer gelijkvloers een kapel te realiseren, naast het bestaande gebouw. Het verhoogt de toegankelijkheid voor de bewoners en het geeft een mooie getuigenis naar de buitenwereld.

Na heel veel jaar van gebed en fondswerving om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen is vorig jaar de eerste paal de grond ingegaan. Gezegend door Rector Hofstede. En afgelopen zaterdag 19 maart is de nieuwe kapel gezegend door de Bisschop. Het zorgcentrum en de kapel zijn beiden toegewijd aan St Jozef. De datum 19 maart kan daarom bijna niet beter. Het heilig feest van St Jozef.

Het is een prachtige viering geworden en er was veel belangstelling.

De kapel wordt beheerd door een daarvoor opgerichte Stichting Sint Josephkapel. Roomburgh is deze Stichting bijzonder dankbaar voor deze kapel. De kapel is voor bewoners van ons Zorgcentrum, mensen uit de aanleunflat of vanuit de wijk. Voor de corona pandemie, waren er dagelijks gemiddeld 30 mensen in de mis en op zaterdag en zondag zo’n 50. Bovendien is er altijd een livestream waardoor ook op de kamer men verbonden kan zijn met de kapel. Daarnaast wordt er vaak gebeden in de kapel en een kaarsje opgestoken.