Roomburgh Magazine oktober

Op de voorkant van ons Magazine ziet u een Rozenkrans. In de Katholieke Kerk is oktober de Rozenkransmaand. De keuze van deze maand hangt samen met de liturgische gedachtenis van Maria van de Rozenkrans op 7 oktober. Het rozenkransgebed werd verspreid door de orde der Dominicanen, waar paus Pius V toe behoorde. Volgens een legende was de Rozenkrans een geschenk van de Heilige Maagd Maria aan Sint Dominicus (1170-1221), stichter van de Dominicanen. In onze kapel wordt dagelijks de Rozenkrans gebeden, u bent van harte welkom mee te bidden.

Voor het oktobernummer is gekozen voor het thema: Wijsheid.
Gaan grijs en wijs altijd samen? Wat is wijsheid en hoe word je eigenlijk wijs?
Met dit nummer hopen wij u te inspireren.

Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Het magazine van oktober leest u hier.