Ouderenzorgorganisaties en het zorgkantoor in de regio komen met regiovisie als antwoord op code rood. Er is nog steeds een groot tekort aan thuis- en verpleegzorg: in 2040 ruim 4000 plekken tekort in Zuid-Holland-Noord. Ouderenzorgorganisaties in de regio en zorgkantoor Zorg en Zekerheid werken onder de naam Avant al jaren nauw samen aan oplossingen om de ouderenzorg in de toekomst kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar te houden.

Samen presenteren zij hun visie om de ouderenzorg regionaal te organiseren. De oplossing ligt volgens hen in het samen doen door de energie én middelen van alle organisaties te bundelen. Inwoners hebben zelf ook een rol: iedereen is aan zet. Met de regiovisie is Zuid-Holland-Noord een van de eerste regio’s die concrete afspraken maakt om de belangrijkste regionale zorgopgaven aan te pakken. Lees verder https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20230124_54468414

Zie voor de volledige regiovisie bijgaande link. finaal Regiovisie Ouderenzorg AVANT ZZ_nov 2022