Alzheimer Café, 14 september: een diagnose dementie, wat nu?

Het Alzheimercafé op 14 september: een diagnose dementie, wat nu?

Een diagnose dementie brengt veel vragen met zich mee. Wat gaat er allemaal op ons afkomen? Welke hulp is er mogelijk? Waar vindt u dan de juiste hulp en begeleiding? Hoe ontwikkelt de dementie zich? Kunt u dit beïnvloeden?

Met specialist ouderengeneeskunde Stefan de Vroome praten we over de diagnose dementie en wat deze voor iemand betekent. Stefan neemt ons stap voor stap mee in de periode rond de diagnose en daarna. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is al jaren een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden in een ongedwongen sfeer informatie kunnen opdoen en ervaring kunnen uitwisselen. Dit doen we onder het genot van een hapje, een drankje, en de muziek van onze – inmiddels befaamde – huisband The Netz.

Naast gespreksleider Mandy Visser zal Marleen Dohmen haar intrede doen als kroegbaas van het café. Wees van harte welkom op donderdag 14 september in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl en vilans.nl/kennis/