Dementie is onlosmakelijk verbonden met afscheid en verlies. We nemen afscheid van ons kunnen, onze relaties, en onze bezigheden, zoals we die voorheen kenden. Dit geldt zowel voor de persoon met dementie als hun dierbaren. Het bespreekbaar maken van dit rouwproces, inclusief het uiteindelijke levenseinde, kan erg confronterend zijn.

Goede begeleiding en voorlichting is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom organiseert het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest op donderdag 8 februari 2024 een speciale avond met als thema “Afscheid nemen bij dementie”. Samen met Renato Verweij, een verpleegkundige uit de regio die gespecialiseerd is in palliatieve zorg bij mensen thuis, gaan we in gesprek over wat kunt u verwachten, en wat u kunt doen om zo goed mogelijk om te gaan met afscheid en verlies.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Wij heten u op donderdag 8 februari 2024 van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19.00. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er live muziek van singer/songwriter Brian James.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Voor informatie over dementie kunt u terecht op de websites dementie.nl en vilans.nl/kennis/.