PERSBERICHT Alzheimer Café

Eindelijk weer een echt Alzheimer Café

De afgelopen periode werkten we mee aan een project van Alzheimer Nederland om de Alzheimer Cafés online te organiseren. Via een zogenaamde “Stamtafel” kwamen wij met ons café via het internet bij u thuis. Een mooi alternatief voor een caféavond in de coronaperiode, maar liever ontmoeten wij elkaar persoonlijk in het café.
Gelukkig kan dit weer op 9 september. U moet zich vooraf aanmelden. U komt alleen als u klachtenvrij bent en wij houden 1,5 meter afstand van elkaar. Wilt u aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar contact@alzcafeleiden.nl

Het onderwerp van deze avond is: Jong of oud, wat doe je met een niet pluis gevoel?
Iets vergeten? Even niet zo geconcentreerd? Klachten die voorkomen bij alle leeftijden, zeker als je druk bent. Wat nu als het van invloed is op het dagelijks leven of in de relatie met andere mensen? Wat ga je dan doen?

De gastspreker die avond is Susanne de Kort, Specialist Ouderengeneeskunde bij de behandeldienst van Topaz. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Na 10 jaar gespreksleider te zijn geweest, neemt Joke Vos deze avond afscheid van het Alzheimer Café.
De “kroegbazen” Martine Heruer en Mandy Visser heten U op donderdag 9 september van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.