Alzheimer Café: dementie & autorijden

Rijvaardigheid bij dementie

Autorijden en dementie geeft niet direct problemen. Wel is het goed om op te letten hoe het staat met de rijvaardigheid en met het onderweg oriënteren. Hoe te handelen bij wegopbrekingen en het goed omgaan met de regels in het verkeer. Als dementie aan de orde is, toetst het CBR of iemand nog veilig de weg op kan.
Hoe gaat dat in zijn werk, hoe pak je het aan en hoe voer je het gesprek over wel of niet autorijden? In het Alzheimer Café van donderdag 8 december wordt Hendrik-Jan van der Waal hierover geïnterviewd. De onderwerpen die besproken worden zijn eigen verantwoordelijkheid, advies van artsen en therapeuten, verkeersinzicht bij verminderde cognitie en juridische aspecten. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De livemuziek wordt verzorgd door The Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Mandy Visser en Roelien Schouten heten U op donderdag 8 december van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl