Alzheimer Café: relaties en liefde

Het is moeilijk als je partner dementie krijgt. Het effect op de relatie is ingrijpend. Je ziet je partner veranderen, je rol verandert en er ontstaat afhankelijkheid. Samen met Frans Hoogeveen praten we over relaties, over de liefde en intimiteit tussen partners, over de band tussen ouders en kinderen. 

In het Alzheimer Café op donderdag 9 februari hebben wij ouderenpsycholoog, schrijver en onderzoeker Frans Hoogeveen te gast, bekend van zijn boek Intimiteit en seksualiteit bij dementie. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen. De muziek wordt verzorgd door onze huisband the Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Mandy Visser en Marijke Kleijn heten U op donderdag 9 februari van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Veel informatie is te vinden op dementie.nl